Fælgrens med syre – Effektiv fælgrens!

Har du at gøre med meget medtaget fælge med fastbrændt gule eller sorte aflejringer?

Så er en fælgrens med syre sidste udvej, inden du går i gang med f.eks. claybar eller polering af fælgen med polermidler og polermaskine.

Fælgrens med syre er en effektiv metode til at få beskidte fælge rene.

Vi fører to særligt effektive produkter:

 • Poorboys Spray & Rinse Wheel Cleaner
 • Auto Glanz Trade Wheel Cleaner

I denne artikel kommer vi ind på hvilken én du bør vælge, samt hvornår du skal vælge at bruge en fælgrens med syre.

For:

På trods af at en fælgrens med syre er særdeles effektiv, så er der også situationer hvor du ikke bør benytte den.

Hvad er fælgrens med syre?

Fælgrens med syre er en effektiv metode til at fjerne genstridigt snavs fra dine stålfælge eller alufælge. 

Med denne type fælgrens kan du nemt fjerne fastbrændt bremsestøv, samt andre forureninger, der kan være svære at komme af med ved almindelig vask af din fælg, eller hvor en almindelig fælgshampoo, eller pH neutral fælgshampoo må give op.

Syre kan opløse forskellige komponenter, hvis det får lov til at sidde for længe eller i en for stærk koncentration. 

Vi har som eksempel set at nogle sort lakerede hjulbolte fik trukket malingen af, ved at blive udsat for fælgrens med syre. 

Det er med andre ord særdeles kraftig, og anbefales kun til professionel brug. 

Når du bruger fælgrens med syre, er det vigtigt at følge de rette procedurer for at opnå de bedste resultater og undgå skader på dine fælge. Start med at skylle fælgene grundigt med vand for at fjerne løst snavs. Påfør derefter fælgrensen på de beskidte områder og lad det sidde i 1-3 minutter. Imens kan du bruge denne tid på at gøre resten af bilen ren. Efter tiden er gået, skyller du fælgene grundigt med vand for at fjerne fælgrensen, og bruger en fælgebørste til at skrubbe eventuelle genstridige pletter og snavs af fælgene. Afslut ved at vaske fælgene med vand og tør dem grundigt af.

Den bedste fælgrens med syre

Der findes i Danmark som så ikke officielle test af fælgrens med syre. Vi har dog testet en lang række fælgrens med syre hos os, og kan garantere en høj effektivitet af de produkter vi har i vores shop. 

For at gøre valget nemmere, har vi udvalgt ét produkt.

Det er noget af det stærkeste på markedet og skal derfor fortyndes for ikke at være for stærkt på dine fælge. 

Du finder det her:

Auto Glanz ACID Wheel Cleaner

Auto Glanz Trade ACID Wheel Cleaner

Auto Glanz Trade ACID Wheel Cleaner

ACID Wheel Cleaner er en ekstrem kraftig syre fælgrens, udviklet til professionel bilpleje brug. Den skal opblandes i en forstøver for ikke at være for kratig på dine fælge. 

Kunderne siger om ACID Wheel Cleaner: 

Bedste på markedet!

Det er den bedste fælgrens jeg har prøvet. Jeg fortynder 1:10 og det tager alt hvad der kan komme til at sidde på fælgene henover vinteren. Man for utroligt meget for pengene

Det skal du bruge til en fælgrens med syre

 • Fælgrens med syre 
 • Sikkerhedsbriller
 • Handsker
 • Vand
 • Evt. en fælgbørste (kemiresistent)

Når du skal rengøre dine fælge med syre, så skal du først og fremmest sikre dig at du har beskyttelsen i orden. Du skal sikre dig at du ikke har andre ting du skal nå, (så ingen mad på panden eller børn i nærheden)og så skal du have en fælgbørste og vand til rådighed. 

Afhængig af typen af fælgrens med syre, skal den enten blandes i den rette koncentration og kommes i en kemiresistent forstøverflaske, eller du kan vælge at benytte én der er færdigblandet. 

Alternativt kan du også vælge alkalisk fælgrens, som er mere skånsom mod fælgene, men samtidig har en god rengøringsevne.

Denne type fælgrens er velegnet til regelmæssig vedligeholdelse og kan hjælpe med at holde dine fælge rene mellem de helt grundige rengøringer med fælgrens med syre.

Sørg altid for at bruge sikkerhedsudstyr som sikkerhedsbriller og handsker, når du arbejder med denne type fælgrens. Dette vil beskytte dine øjne og hænder i tilfælde af at du spilder. 

Sådan bruger du fælgrens med syre

Følg altid anbefalinger for det enkelte produkt, men ellers er de generelle nedenstående anbefalinger:

 1. Påfør sikkerhedsudstyr: Start med at påføre dig det nødvendige sikkerhedsudstyr
 2. Skyl fælgene: Start med at skylle fælgene grundigt med vand for at fjerne løst snavs og støv. Dette vil gøre det lettere for fælgrensen at trænge igennem og løsne fastbrændt bremsestøv.
 3. Påfør fælgrensen: Påfør fælgrensen med syre jævnt på fælgene. Sørg for at dække hele fælgoverfladen og lad det sidde kortvarigt. Det må ikke sidde for længe og må under ingen omstændigheder tørre ind. Hellere behandle 2 gange!
 4. Rens fælgene: Efter at have ladet fælgrensen virke, skal du skylle fælgene grundigt med vand for at fjerne al syren og løsnet snavs. Brug ev.t en fælgbørste til at skrubbe eventuelle genstridige områder med fastbrændt bremsestøv
 5. Slut af med en fælgforsegler: For at beskytte fælgene og gøre det nemmere at holde dem rene i fremtiden (så du ikke behøver brug en kraftig fælgrens med syre), kan det være en god idé at anvende en fælgforsegler efter brug af fælgrensen. En fælgforsegler vil hjælpe med at forhindre skidt og snavs i at sidde fast på fælgene og gøre det nemmere at rengøre dem fremadrettet.

Husk at bruge sikkerhedsbriller og handsker under arbejdet med fælgrens med syre. Sørg for at opbevare fælgrensen på et sikkert sted, utilgængeligt for børn og kæledyr.

Valget af fælgrens afhænger af fælgens tilstand og det ønskede resultat. Hvis du har fastbrændt bremsestøv eller hårdnakket snavs, kan en syrebaseret fælgrens være en god fælgrens og den bedste løsning. Hvis du derimod ønsker en mere skånsom rengøring og regelmæssig vedligeholdelse til velplejede fælge, kan du overveje en syrefri fælgrens

Vi anbefaler at spot teste på et ikke synligt område for at se om dine overflader kan holde til syren.

Eksempler på effektivitet efter type af fælgrens

Her er et eksempel på en tabel, der viser forskellige typer fælgrens og deres egenskaber:

Fælgrens
Effektivitet
Brugervenlighed
Professionel syre fælgrens
Meget god
Lav
Alkalisk fælgrens
God
Mellem
Fælgshampoo
Lav
Høj

 

 

Ofte stillede spørgsmål om fælgrens med syre

 • Skal jeg bruge sikkerhedsudstyr ved brug af fælgrens med syre?

  Ja – vi anbefaler sikkerhedsbriller og handsker samt god udluftning.

 • Hvor ofte skal jeg bruge fælgrens med syre?
  Du bør som udgangspunkt kun bruge fælgrens med syre til svært medtaget fælge med mange års fastbrændt snavs.

 • Er fælgrens med syre den bedste fælgrens?
  Fælgrens med syre er den kraftigste form for fælgrens, og kan dermed indirekte siges at være den bedste. Det er dog også den mindst sikre at bruge. Læs hvorfor i artiklen.

Du vil måske også kunne lide…

Vaskespand med rist

Vaskespand med rist

Du kan som udgangspunkt vælge 2 forskellige slags riste til din vaskespand. En simpel plastikindsats, der tager det værste snavs En Dirt Lock, der effektivt...

Bilvask med højtryksrenser

Bilvask med højtryksrenser

Når du skal vaske din bil med højtryksrenser er der kun én vigtig huskeregel. Lad være med at komme for tæt på lakken med den kraftige stråle. Måden at finde...

Bedste syrefri fælgrens

Bedste syrefri fælgrens

Hvilken syrefri fælgrens er bedst? Det har Matthias & Anders sat sig for at finde ud af ved at vælge 2 fælgrens hver og teste dem op mod hinanden:...

Kommentarer

 

0 Kommentarer

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *